Racheta fenomenala

RO
– – – – –
CHIOSC – punct de informare cultural / platformă publică de manifestare

Racheta fenomenalămonospectacol
Realizator:
Vlad CIOBANU
După o poveste de Oscar WILDE
Interpret: Oleg MARDARE
Grădina Publică Ştefan cel Mare (lîngă havuzul central, spre hotelul Codru)
Marţi, 12 octombrie 2010, începând cu ora 16:00

http://chiosc.oberliht.org

Racheta fenomenală este un spectacol-manifest, un strigăt de protest şi un triumf final.Vlad CIOBANU a conceput regia acestui spectacol pentru a „ţese” o parabolă, o meditaţie asupra condiţiei (ingrate) a artei în societatea contemporană. Refuzat de oamenii din jurul său, „pictorul fenomenal” – tânărul actor Oleg MARDARE,  se refugiază în ficţiune. Acolo, între pliurile imaginaţiei sale declanşate, el este suveranul, stăpânul absolut, iar omuleţii aceia încoronaţi şi mulţumiţi de sine – nişte fantoşe pe care le manevrează după plac.
Cercul se închide într-un mod destul de previzibil: artistul nostru recade din sublim în profanul existenţei umane, acolo unde pentru a supravieţui, trebuie să mai vinzi un tablou sau să-ţi aduci ofranda la masa puternicilor zilei.
Un spectacol ce apelează la paleta unei arte ludice, naive, inocente. Ascunzând dramaticul în spatele gestului hilar şi „îmblânzind” melancolia, realizatorii săi, Oleg Mardare şi Vlad Ciobanu, ne invită să medităm, o dată în plus, la motivele care l-ar mai face, astăzi, pe artist să nu-şi trădeze vocaţia.

Ieşit dintr-un cadru instituţionalizat, în spaţiul public, creatorii spectacolului răspund provocării lansate de Asociaţia Tinerilor Artişti din Moldova Oberliht de a realiza un dialog deschis şi direct cu publicul prezent.

Natalia Lozinski

—————————————————————————————————

Vlad Ciobanu:
http://www.vladciobanu.com/

Acest eveniment beneficiaza de sustinerea Fundatiei Culturale Europene, Directiei Cultura a Municipiului Chiisinau si a Ministerului Tineretului si Sportului al Republicii Moldova.

Parteneri media – Revista la PLIC http://plic.oberliht.com

Oberliht Association
Gh. Asachi Str., 53/1, lit. “A”
Chisinau 2028, Republica Moldova
+(373 22) 286317
email
vladimir@oberliht.org.md
http://oberliht.com
http://www.facebook.com/oberliht
http://chiosc.oberliht.org
http://arthotel.oberliht.com

Tags : , , ,