Protest în vînt de 7 aprilie / Ia-ți orașul înapoi – proiecție | Wind protest: Get back your city – screening

PROTEST ÎN VÎNT de 7 aprilie

IA-ȚI ORAȘUL ÎNAPOI – proiecție

APARTAMENT DESCHIS / FLAT SPACE
7 aprilie 2012, ora 14:00 / 19:30
str. Bucuresti 68/1, Chisinau

‘intrare liberă / free entrance’

afiș PDF / poster

Pe teritoriul Republicii Moldova au avut loc 14275 de întruniri în anul 2011 la care au luat parte circa 6 milioane de cetățeni, transmite Info-Prim Neo cu referire la un raport de monitorizare a respectării libertăţii de întrunire în Republica Moldova: link.
Potrivit directorului executiv al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), Sergiu Ostaf, fenomenul se datorează modificării cadrului legal cu privire la libertatea de întrunire, efectuată în anul 2008, care oferă mai multe oportunităţi în procesul de organizare şi desfăşurare paşnică a întrunirilor: „În opinia noastră, a celor de la CreDO, în anul 2011 am avut o situaţie în care respectarea drepturilor la întrunirile publice, a cunoscut o dinamică pozitivă, care a început a se evidenţia încă din 2009…”

Tradițional vă invităm la un Protest în Vînt de 7 aprilie urmat de o proiecție a unor filme documentare realizate în cadrul proiectului “Ia-ți orașul înapoi” organizat de Asociația Komunitas din București. Cu acest protest simbolic relansăm apelul de participare (link) pentru noi mesaje pe care să le afișăm în spațiul APARTAMENT-ului DESCHIS (str. Bucuresti 68/1, Chisinau) pe parcursul anului 2012. Propunerile le puteți expedia la vladimir(a)oberliht.org.md

IA-ȚI ORAȘUL ÎNAPOI - proiect de educatie urbana
10 filme documentare despre Bucuresti

http://educatieurbana.wordpress.com/2011/06/14/10-filme-documentare-despre-bucuresti/

Timp de 4 luni, membrii Cluburilor de Educatie Urbana din liceele si colegiile  “Stefan Odobleja”, “Viilor”,  “Mihai Eminescu”, “Petru Rares”, “Ion Neculce”, “Gheorghe Sincai” si “George Cosbuc”  au documentat orasul, s-au imprietenit cu el, au explorat spatii abandonate, au luat interviuri, apropiindu-se atat unii de altii, cat si de oras. Cu ajutorul camerei de filmat au constientizat mai bine ce inseamna Bucurestiul, in ce mediu traiesc si ce pot face pentru a schimba viitorul spatiului public.

Filmele realizate de ei ofera noi perspective asupra  Bucurestiului contemporan, care ne afecteaza sau ne incanta pe toti. Veti putea viziona documentare despre urmatoarele subiecte: miscarea parkour in capitala, trecutul si prezentul parcului Kiseleff, istoria si pericolele ce pandesc parcul Tineretului in viitorul apropiat, explorarea urbana a cladirilor de patrimoniu abandonate, demolarile din zona Berzei-Buzesti si  planurile de dezvoltare ale orasului, spatiile de intalnire preferate de bucuresteni, fenomenul graffiti in capitala, muzica in spatiul public vs spatiul privat si viata de noapte a orasului.

Proiectul “Ia-ți orașul înapoi” este finantat de CEE Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Multumiri  Space Syntax si DC Communication pentru ca ne-au oferit posibilitatea de a premia cele mai bune filme.

Tags : , ,